Elektromos ellensúlyos Nissan JG1N1 targonca javítása

Elektromos Nissan targonca elektronikáját javítottuk, sikerrel. A gép az 1N1 szériához tartozik, egy 2008-ban gyártott elektromos ellensúlyos, targonca, amibe már váltóáramú meghajtómotorok és szivattyúmotor van.

A hiba kijelzése a targonca kijelzőjén.

 

Ahogy a Nissan autógyártó is egyesült a Renault-val a targoncamárka is mára egy nagyobb vállalatcsoport tagja lett. Először 2013-ban a másik japán targoncagyártóval, a TCM-mel közösen az Unicarriers csoportot alapították meg, 2017-ben pedig már Logisnext néven a világ negyedik legnagyobb anyagmozgató gépeket gyártó vállalata jött létre kiegészülve a Mitsubishi, Caterpillar, Atlet, Barrett márkákkal is.

Japán Hitachi gyártmányú vezérlő van a Nissan 1N1 targoncában, az európai gépekben nincs ilyen. Az elektronika az ellensúly felett van beszerelve.

 

Természetesen lehet arra számítani, hogy itt is ugyanolyan, vagy nagyon hasonló gépek fognak legördülni a gyártósorokról, nagyobb példányszámmal, alacsonyabb gépekre eső költséggel.

Az elektromos targoncáknál 2000 után a gyártók fokozatosan áttértek a váltóáramú villanymotorokra. Ezeknek számos előnye van, ami miatt az anyagmozgató gépekben jobban használhatóak, mint az egyenáramúak:

– Karbantartásmentesek
– Finoman, nagyon kis lépésekben vezérelhetőek
– Képesek az ellenáramú fékezésre minden működési tartományban
– Kisebbek, mint az egyenáramú motorok
– Mivel nincsenek szénkefék és mechanikai érintkezés, így nagyobb fordulatszámon is tudnak működni, mint az egyenáramú motorok

Gyakorlatilag mára már minden elektromos targoncát váltóáramú motorokkal szerelnek fel.

A hozzánk érkezett targonca nem ment előre-hátra és kijelzőjén a “CHECK D-FET FOR LH SHORT 410” felirat. Ilyenkor ellenállásméréssel kell tesztelni a MOSFET tranzisztorokat.

Egymástól eltolva több NYÁK-ból áll az elektronika, aminek a legalján vannak a végfok-tranzisztorok.

 

A mérések során kiderült, hogy az egyik végfokpanel rossz, így azon az összes MOSFET tranzisztort cseréltük.

A Nissan alkatrészkatalógus szerint nincs külön cikkszáma a tranzisztoroknak így azok nem is rendelhetőek targoncaalkatrészként. Így elektronikai alkatrészként vásároltuk azokat meg és cseréltük. A képen baloldalon az új alkatrészek, középen a javításra váró áramkör, jobbról pedig a kiforrasztott tranzisztorok.

 

A targonca megjavult.

By |2019-02-22T14:34:14+00:00február 22nd, 2019|Uncategorized| Elektromos ellensúlyos Nissan JG1N1 targonca javítása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author: