Targonca villamos csatlakozók cseréje és javítása

Minden járműben és gépben, tehát az anyagmozgató gépekben is egyre nagyobb jelentősége van a villamosságnak. A targoncák villamos részegységeit vezetékekből és csatlakozókból álló kábelkötegek kötik össze.

A csatlakozók fontos részei a targonca villamos rendszerének, egy bontható, de biztosan működő összeköttetést hoznak létre a különböző részegységek között. Nagyon sokféle csatlakozó és érintkező van, javításuk, cseréjük pedig nehéz, mert az alkatrész katalógusok sokszor csak egy komplett kábelköteget kínálnak rendelhető alkatrészként. Gyakran okoznak fejtörést a szakaszosan előforduló érintkezési hibákkal. Fontos a gyakori csatlakozók ismerete és megfelelő szerelése.

 

Targonca villamos csatlakozókkal kapcsolatos információk

Targonca villamos csatlakozók cseréje

Adott esetben egy szakszerviz lehet, hogy csak kábelkötegre ad ajánlatot, akár több százezer forint értékben, mivel az alkatrész katalógusban nincs kisebb rendelhető egység. Ennek ellenére a legtöbb csatlakozót meg lehet vásárolni szerelhető kivitelben is. Ha a javító tudja, hogy milyen típusról van szó, akkor meg tudja rendelni a szerelhető változatot és cserélheti, akár érintkezőkkel, szigetelésekkel együtt.

Targonca villamos csatlakozók típusai

A targoncákba általában az iparban, de legfőképpen az autóiparban használatos csatlakozó típusokat szerelik a gyártók. A szervizben általában kábelkötegeken kell csatlakozókat cserélni, de alkalmanként szükséges lehet az alkatrészekre szerelt, általában nyomtatott áramkörbe forrasztott csatlakozó cseréjére is.

A csatlakozók között megkülönböztetünk:

  • dugó (apa)
  • dugalj (anya)
  • semleges (nemtelen, hermafrodita) csatlakozókat is.

Utóbbiaknál nincs külön dugalj és dugó, egyforma csatlakozókról van szó. A konvenció, ami alapján megállapítják egy csatlakozó nemét az érintkezők formája. Ezt azért érdemes hangsúlyozni, mert bizonyos típusoknál a csatlakozó formája inkább dugó (apa) jellegű, míg a beleszerelt érintkező dugalj (anya), vagy éppen fordítva. Ebben az esetben maga a csatlakozó anya lesz. Mi ezt így használjuk, de ehhez képest sajnos vannak eltérések is: például a HDMI gépekbe szerelt csatlakozója a megegyezés szerint nőnemű, a vezeték végén lévő csatlakozó pedig hímnemű.

Targonca villamos csatlakozókkal kapcsolatos elvárások

Egy jó autóipari csatlakozó általában szigetelt, így az érintkezői védettek a víztől, párától. Fontos még, hogy megfelelően bonthatóak és összeszerelhetőek is legyenek ezek a kötések. Általában ezt fém vagy műanyag patenttel oldják meg a gyártók.

Ahogy a vezetékeknek, úgy a csatlakozó érintkezőinek is el kell viselni azt az áramerrősséget amivel terhelheti őket a gép villamos hálózata. Sokszor találkozhatunk olyan felhasználással is, amikor egy csatlakozóba különböző érintkezők vannak beszerelve. Ezek általában különböző keresztmetszetű vezetékekre préselhetőek rá.

A kezemben egy NYÁK-ra szerelt csatlakozó aljzat van, ami leszakadt a helyéről. Az aljzatba egy LCD kijelző van bedugva, ami nem működik. A márkaszerviz ebben az esetben kompletten cserélné a kijelzőt.

Targonca villamos csatlakozók szét- és összeszerelése

A csatlakozók szakszerű szét és összeszereléséhez célszerszámok és típusismeret szükséges. Ezeket a sokszor nagyon kicsi alkatrészeket nem lehet megfelelő szerszámok nélkül, préselni, összeszerelni vagy szétszerelni. Ezek mellett egy-egy alkatrész beazonosítása is akár több órát igénybe vehet, sokszor nagyon nehéz eligazodni a többféle hasonló típus és annak számos alkatrésze között.

By |2018-08-07T04:50:18+00:00július 28th, 2018|Uncategorized|0 Comments

About the Author: